Formål

Formålet med uddelingen af Årets Læseinitiativpris (ÅL) er at formidle viden om nye initiativer på læseområdet, der kan inspirere andre.

Formålet med Læseinitiativprisen er at:

–     fremme læsefærdighed

–     sætte fokus på læsning

–     forny læseundervisningen

–     formidle læseinitiativer

–     sætte fokus på lokale læseinitiativer

–     hædre initiativtagerne

Foreningen ønsker at vise, at der løbende er initiativer og nytænkning med det formål, at styrke læseområdet. Vi ønsker gennem ÅL at skabe øget fokus på både de gode historier og nye spændende aktiviteter vedrørende skriftsproglige færdigheder.

Arbejdet med implementeringen af den nye skolereform har tappet kræfter fra de fleste. Vi ved, at der stadigvæk udføres et godt, solidt og innovativt arbejde ude i klasserne, som fortjener omtale og at blive udbredt til inspiration for andre.

Hjælp os med at finde frem til disse projekter ved at indstille dem til Årets Læseinitiativpris – indstillingsskemaet finder du her: Indstillingsskema. Du kan læse om de projekter, der tidligere har været nomineret her: Nominerede projekter gennem tiderne.

Prisen, der uddeles i samarbejde med Gyldendal Uddannelse, er på 15.000 kr. – og de fem topnominerede projekter vinder et gavekort på 1.000 kr. til indkøb af materialer fra Gyldendal. Prisen uddeles hvert år på Munkebjerg Konferencen i november.

Kender du til et godt projekt, så har du her muligheden for at belønne en inspirerende og iderig kollega – og du må også godt indstille dit eget projekt.

Prisvinderne

Årets Læseinitiativpris er efterhånden blevet uddelt mange gange. Alle prisvinderne nævnes til inspiration i følgende link: Vindere af Årets Læseinitiativpris.

Prisuddelingen foregår på Landsforeningen af Læsepædagogers årlige konference på Munkebjerg Hotel i november måned. Vinderen orienterer kort om sit projekt og forpligter sig til at skrive en artikel til Læsepædagogen.

Alle projekter omtales kort her: Nominerede projekter gennem tiderne.

Emnerne for projekterne kan inddeles i følgende syv kategorier:

  • Begynderundervisning
  • Læseundervisning på mellemtrinnet og i overbygningen/læsekampagner
  • Indsats for bedre læsning i børnehaver og børnehaveklasser
  • Specialundervisning
  • Tosprogsundervisning
  • Tiltag for hele skoler eller hele kommuner/regioner
  • Specielle tiltag bl.a. biblioteker
  • Opkvalificering af skriftsproglige kundskaber i voksenlivet

Medlemskab

Det koster 545 kr. om året at være medlem af foreningen, dog 445 kr. for studerende og pensionister.

Som medlem af foreningen får du “Læsepædagogen” tilsendt seks gange årligt og online adgang til bladet.

Pin It on Pinterest

Share This